På mødet orienterede erhvervsjuridisk direktør i Erhvervsministeriet, Brian Wessel, om tiltag, som Regeringen har søsat for at afhjælpe nogle af de massive byrder, erhvervslivet oplever. Initiativerne inkluderede fortsat fokus på automatisk erhvervsrapportering, fokus på byrder ved kontrol og tilsyn samt nedsættelse af en ny ministerkreds, der skal have fokus på byrdedagsordenen. Forummet havde derudover præsentation af en analyse gennemført af Bridge Consulting på vegne af Tekniq, som har sat fokus på certificeringsordninger og de udfordringer, der kan opstå i rummet mellem lovgivning og markedskræfter og hvordan byrder kan opstå i den sammenhæng.
Netop nu er vi en afgørende tid, hvor Europas – og derfor også Danmarks – konkurrenceevne er under pres, og det er kun blevet tydeligere, at vi ikke kan vente med at handle. Draghi og Letta peger i deres rapporter om EU's tilstand på, at for meget og forkert regulering er en del af problemet sammen med for langsomme processer omkring godkendelser mv., Mange af Regelforums medlemmer melder, at også deres medlemmer – danske virksomheder – oplever store byrder ved at skulle leve op til al den regulering, de er omfattet af.
Det er derfor opløftende nyt for erhvervslivet, at Regeringen har nedsat en fast kreds af 11 ministre, som skal have fokus på at reducere byrderne for danske virksomheder. Erhvervslivets EU- og Regelforum hilser initiativet velkomment og opfordrer til, at kredsen skaber den forankring af byrdedagsordenen på tværs af regeringens ministerier, som er nødvendig for, at der kan skabes forandring, der kan mærkes ude hos virksomhederne. Regelforum er i hvert fald klar til at samarbejde med kredsen og håber, at der kan skabes god synergi mellem to kredse, der deler et fælles formål.
Regelforum har nu siden sin nedsættelse i 2019 oversendt i alt 243 anbefalinger til regeringen.
Næste møde i Erhvervslivets EU- og Regelforum afholdes i marts 2025.