Nyhed

Nye anbefalinger på vej til regeringen og fokus på iværksætteri

Erhvervslivets EU- og Regelforum afholdt d. 30. september deres tredje møde, hvor 7 nye anbefalinger blev vedtaget. Anbefalingerne nu er på vej til regeringen, som tager stilling til dem efter et følg-eller-forklar-princip. Det betyder, at regeringen enten skal følge forummets anbefalinger eller forklare, hvorfor den vælger ikke at følge dem.

  • 9. oktober 2020

Regelforum anbefaler bl.a., at regeringen lemper kontantreglen, så virksomheder, som primært handler på B2B-markedet frit kan vælge, om den vil modtage kontanter eller ikke. Kontantpligten opleves i dag som bøvlet for mange virksomheder, som skal opretholde et set-up, der gør dem i stand til at modtage kontanter til trods for, at langt de fleste i kunder på dette marked alligevel ikke efterspørger muligheden for kontant betaling. 

Iværksætteri i fokus 

Regelforum har nedsat en arbejdsgruppe, der skal se nærmere på barriererne for at starte og udvikle virksomheder i Danmark. Dette sker bl.a. på opfordring fra erhvervsministeren, som har rettet direkte henvendelse til Regelforum herom. Formand for Erhvervslivets EU- og Regelforum, Paul Mollerup udtaler:

”Arbejdsgruppens arbejde skal bidrage til, at flere tør tage springet ud i iværksætterlivet. Nu retter Regelforum sin opmærksomhed mod de regulatoriske og digitale rammevilkår for iværksættere og går i gang med at udarbejde nogle konkrete anbefalinger, som vi ser frem til at præsentere for erhvervsministeren”

Matias Møl Dalsgaard, medstifter af GoMore og medlem af Erhvervslivets EU- og Regelforum, mener, at det et vigtigt, at erhvervsministeren har sit fokus på iværksættere:

”Jeg er glad for, at Regelforum nu skal se på forholdene for iværksættere, for det kan være svært at holde hoved og hale i de mange regler og indberetninger, samtidig med at man som iværksætter har travlt med alt fra at udvikle sin idé, lave en hjemmeside eller finde investorer.”

Brev til Erhvervslivets EU- og Regelforum fra erhvervsministeren