Nyhed

Erhvervslivets EU- og Regelforum stiller skarpt på Digitalisering

Den 21. marts gæstede direktør i Digitaliseringsstyrelsen Tanja Franck Erhvervslivets EU- og Regelforum til en dialog om styrelsens initiativer ifm. de mange kommende retsakter på digitaliseringsområdet, som skal være med til at sikre mindst mulige byrder for erhvervslivet og en vellykket implementering.

  • 3. april 2024
  • Nyhed

Digitaliseringen buldrer frem, og nye teknologier udvikler sig hurtigere, end vi kan nå at forberede os på dem. Både i EU og hos den danske regering har man sat fokus på de nye digitale løsningers betydning for erhvervslivet, hvor de vil medføre et behov for massive investeringer. Erhvervslivets EU- og Regelforum har sat fokus på digitaliseringsdagsordenen, og en arbejdsgruppe arbejder lige nu med fokus på implementering af EU-regulering om digitalisering og bæredygtighed. Arbejdsgruppen forsøger at identificere nogle af de udfordringer, som dansk erhvervsliv oplever på tværs af EU-retsakter, og som regeringen med fordel kan have fokus på, når den implementerer.

Digitaliseringsstyrelsen er en nøglemyndighed i mange af de retsakter på digitaliseringsområdet, der i den kommende tid kommer fra EU. Derfor var det en frugtbar dialog for medlemmerne af Erhvervslivets EU- og Regelforum.
Paul Mollerup, formand for Erhvervslivets EU- og Regelforum, udtaler:

Tanja Francks oplæg falder på et godt tidspunkt, hvor erhvervslivet ser ind i store mængder af regulering på området. Det betyder mere lovgivning, som adresserer reelle behov, men som også betyder flere byrder for erhvervslivet. Det er vi i Erhvervslivets EU- og Regelforum selvfølgelig meget optagede af. Selvom jeg desværre ikke kunne være til stede, vil jeg gerne på vegne af Regelforum, sige tak til Tanja Franck for at stille op og tage dialogen med erhvervslivet gennem forummet. Tæt dialog mellem myndigheder og erhvervsliv er en af vejene til at sikre, at både national lovgivning og implementering af EU-regulering sker på den mindst byrdefulde måde for erhvervslivet.

Siden sidste møde har forummets medlemmer arbejdet på højtryk med anbefalinger til regeringen, og på mødet den 21. marts vedtog et samlet forum 13 anbefalinger om alt lige fra ID-mærkning af vitamin D3 kosttilskud til lettelse af sagsbehandlingen for internationale tilflyttere. Regelforum har nu siden sin nedsættelse i 2019 oversendt i alt 198 anbefalinger til regeringen. 

Læs anbefalingerne til regeringen

Næste møde i Erhvervslivets EU- og Regelforum afholdes den 18. juni 2024.